Stekt ris med lax och ingefära

4 portioner.

Sojasås: Blanda soja, fisksås och sesamolja.

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk sesamolja

Stek äggen i olja.

  • 4 ägg
  • 1/2 msk neutral olja

Stek grönkål, salladslök och vitlök i olja ca 3 minuter. Tillsätt ärtor och ris. Låt steka på hög värme ytterligare 2 minuter. Rör ner sojasåsen. Låt steka under omrörning ca 1 minut.

  • 5 dl strimlad grönkål
  • 4 finskurna salladslök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • ca 2 msk neutral olja
  • 2 dl tinade frysta gröna ärtor
  • 8 dl kokt ris

Toppa med…

  • ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax
  • 1/2 – 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • färsk koriander
  • skivad salladslök
  • rostad lök eller sesamfrön

Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *