Ruccolapesto.

Ruccolapesto

Blir ca 3 dl.

Min fru blev ordentligt förbannad när hon insåg att pesto inte är bra för en IBS-mage. Vitlök har varit en favorit men gör att många färdiga pesto-sorter faller bort från inköpslistan. Självklart kan man göra den klassiska mixen och utesluta vitlök, men efter att ha testat en enkel och snabbmixad pesto på ruccola så blev det lite gladare miner hemma i köket och vid middagsbordet när det vaknas glutenfri pasta.

  • 65 g ruccola
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 1,5 dl olivolja
  • ½ msk finrivet citronskal
  • 3 msk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Mixa ordentligt. Håller en vecka i kylen.

Tänk på att vissa ruccolasorter kan smaka beskare än andra. Då är det bara att mixa mindre grönt. Vill du ha den mer flytande, öka mängden olivolja. Det är du själv som bestämmer när du har den perfekta ruccolapeston.


Publicerat

i

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *