4 portioner.
Sojasås: Blanda soja, fisksås och sesamolja.
- 3 msk japansk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 msk sesamolja
Stek äggen i olja.
- 4 ägg
- 1/2 msk neutral olja
Stek grönkål, salladslök och vitlök i olja ca 3 minuter. Tillsätt ärtor och ris. Låt steka på hög värme ytterligare 2 minuter. Rör ner sojasåsen. Låt steka under omrörning ca 1 minut.
- 5 dl strimlad grönkål
- 4 finskurna salladslök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- ca 2 msk neutral olja
- 2 dl tinade frysta gröna ärtor
- 8 dl kokt ris
Toppa med…
- ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax
- 1/2 – 1 dl gari (inlagd ingefära)
- färsk koriander
- skivad salladslök
- rostad lök eller sesamfrön
Lämna ett svar